VIRALLISET AGILITYKILPAILUT 11.-12.7.2020

Posted on kesä 15, 2020

Paikka: KooKoo99:n harjoitusalue, Ratatie, Mikkeli (Rantakylä). Kilpailut pidetään kahdella kivituhkakentällä.
Tuomareina Anne Savioja ja Jouni Kautto, varalla Anne Tammiksalu, Viro.


SAGIn ohjeistuksen mukaisesti kilpailuihin ei oteta ulkopuolista yleisöä.

Lauantaina A-hyppyrata ja B-agilityrata  1-3 luokille sekä C-agilityrata 3-luokille
Sunnuntaina D-E-agilityradat 1-3 luokille sekä F-agilityrata 3-luokille.
Lauantaina A- ja B-radoilla ratkotaan japaninpystykorvien rotumestaruus.

Kilpailut käydään mahdollisuuksien mukaan kahdella radalla yhtä aikaa. Ratojen välillä noin 10 metrin nurmialue, mutta ei näkösuojaa. Mikäli kilpailijalla on molemmissa yhtä aikaa pyörivissä luokissa koira, muokataan lähtöjärjestystä tarvittaessa hänen osaltaan.

Kilpailuluokat etenee järjestyksessä 1-2-3, jotta mahdollisilla luokkanousijoilla on mahdollisuus kilpailla saman päivän aikana nousuluokassaan. Erityisesti kolmosluokissa EI välttämättä kaikissa kokoluokissa  edetä A-B-C tai D-E-F-järjestyksessä  (tai C-B-A/F-E-D).

Tuomarit pyritään jakamaan viikonlopun aikana siten, että kaikissa tasoluokissa olisi molempia tuomareita, jotta 1.- ja 3.-luokissa on mahdollista vastaanottaa (useampi) LUVA/OIVA tai SERT.

Edellä mainitut asiat sekä starttimäärä vs. ratatöiden määrä määrittelevät päivien aikataulut sekä kilpailujärjestyksen. Nämä pystytään siis päättämään vasta ilmoittautumisen sulkeuduttua.  Emme siis voi huomioida yksittäisen kilpailijan toiveita esim. mieleisen tuomarin radoille pääsystä tai, että oma ”maksiykkönen ja minikolmonen” olisivat näppärästi peräkkäisillä radoilla päivän aikana.