top of page

Agility

”Agility on ihmisen ja koiran yhteistyöhön perustuva liikuntamuoto,  joka sopii kaiken ikäisille ihmisille. Suomessa agilityn parissa liikkuu yli 10 000 ja maailmanlaajuisesti yli 100 000 harrastajaa.

Agilityssa ihmisen ohjaama koira suorittaa tuomarin suunnitteleman esteradan virheettömästi ja mahdollisimman nopeasti. Ohjaaja liikkumalla, kehonsa liikkein ja ääntään käyttäen ohjaa koiraa suorittamaan radalla olevat esteet. Parhaimmillaan agilitysuoritus on ohjaajan ja koiran saumatonta yhteistyötä. Lajissa voi kilpailla tai sitä voi harrastaa ihan vain omaksi ja koiran iloksi.”

-Suomen Agilityliitto-

Agilityvastaava

Yhdistyksemme agilityvastaava on:

Jasmin Saarinen
agility(at)kookoo99.fi

Ota yhteyttä agilityn sähköpostiin, mikäli haluat lisätietoja sinulle ja koirallesi sopivimmasta ryhmästä, harjoitusajoista tai muista agilityyn liittyvistä asioista.

Perro agilitykisoissa
Länsigöötanmaanpystykorva pujottelee

Agility ja vakuutukset

Suomen Agilityliitto tarjoaa harrastaja- ja kilpailijalisenssejä joko vakuutuksella tai ilman. Kilpailijoille lisenssi on pakollinen. 

Jäsenten on kuitenkin syytä tarkistaa omat henkilökohtaiset tapaturmavakuutuksensa. Useimmat perusvakuutukset eivät kata urheiluharrastuksessa sattuvia vahinkoja, ja näin ollen myös agilityharjoituksissa ja/tai kilpailuissa tapahtuvat tapaturmat ovat vakuutusturvan ulkopuolella.

 

Tällöin on suositeltavaa hankkia vähintään harrastajalisenssi (Sporttirekisterin C-lisenssi). Lisenssien hinnat, korvaukset ja lunastamisohjeet näet Suomen Agilityliiton sivulta.

bottom of page