top of page

TOKO / Rally-Toko

"Tottelevaisuuskoulutuksen eli toko-koulutuksen tavoitteena on opettaa koiralle miellyttävää ja hallittua käyttäytymistä sekä koiran ohjaajalle oikeaa ja asiallista koiran käsittelytaitoa. Toko- kokeessa (tottelevaisuuskokeessa) testataan koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä sekä koiralle opetetun koulutuksen tasoa erilaisissa tehtävissä.

Tottelevaisuutta voi harrastaa ilman kilpailullisia tavoitteita, sillä perustottelevainen koira on mukava kotikoira ja lemmikki. Perustottelevaisuuskoulutus luo myös pohjan muiden lajien harrastamiselle, esim. agilitylle.

Koiran kouluttaminen parantaa koiran ja omistajan välistä suhdetta, antaa koiralle virikkeitä ja saattaa ehkäistä ongelmakäytösten syntymistä. Koulutus antaa koiralle lisää vapautta, kun koira esimerkiksi vapaana ollessaan tulee kutsuttaessa luokse. Koulutukseen kuuluu myös mm. maltillisen käyttäytymisen harjoittelu ja hihnassa vetämättä kulkemisen opettelua, jotka helpottavat arkielämää koiran kanssa."

-Suomen Kennelliitto-
Tottelevaisuuskoulutuksessa
Bostoninterrieri

Rally-toko

"Rally-toko on hauskaa aktivointia, jota voivat harrastaa kaikenikäiset ja kaiken kokoiset koirat ja ihmiset! Tärkeintä radalla ja treeneissä on iloinen kontakti, liikkeet suoritetaan hymyssä suin hännät heiluen.

Rally-toko on 2000-luvun alkupuolella Yhdysvalloissa kehitetty laji, joka yhdistää elementtejä tokosta, agilitystä ja koiratanssista. Siinä tärkeintä on ohjaajan ja koiran iloinen yhteistyö, ei niinkään seuraamisen pilkuntarkka paikka tai asennon millintarkka suoruus. Koiraa saa ohjata sekä suullisin käskyin että käsimerkein ja kannustaa koko suorituksen ajan.

 

Rally-toko kehitettiin siis aivan tavallisia koiranomistajia ajatellen ja sen päätavoitteena onkin saada aikaan koiria, jotka on koulutettu käyttäytymään hyvin kotona, yleisillä paikoilla sekä muiden koirien läheisyydessä."

-Rally-Tokoyhdistys ry-

Yhdistyksemme rallytokovastaava on:

Hannele Hiltunen hannele.hiltunen(at)bierkuhl.com

Ota yhteyttä Hanneleen, mikäli haluat lisätietoja sinulle ja koirallesi sopivimmasta ryhmästä, harjoitusajoista tai muista rallytokoon liittyvistä asioista.

bottom of page